Guolin QiGong (XiXiHu) in de natuur met Sui Qingbo

XiXiHu
GuoLin QiGong (XiXiHu) is een oefening uit de medische QiGong; een loopmeditatie. Het combineert de stilte-oefening met het fysieke van het wijds en groot uitzetten van je voeten en de bijzondere vorm van ademhalen. Met als gevolg een bijzondere en heerlijk geestelijke en mentale activiteit.
Het is bijzonder goed voor je longen, dus vooral ook voor mensen met Long covid. Sui Qingbo heeft al diverse mensen hiermee geholpen. Bovendien zijn de longen met alle bloedvaten verbonden, en bevordert dit ook de fysiologische funkties van andere inwendige organen. 
 
De nadruk bij XiXiHu ligt op de zwaaiende bewegingen van de ledematen. Vanaf het schouderblad en het bekken brengen de benen en armen de wervelkolom intern in een zwaaiende beweging. Dat samen met de intense ademhaling geven de ervaring van meer lucht en ruimte in je lijf. 
 
Filmpjes over XiXiHu
Hieronder in het 1e filmpje zie je Sui Qingbo (deze zomer) met de snellere 4-stap loop. Dit is 2x stap met 2 snelle diepe neus inademingen en 2x stap met 1 lange neus uitademing. Je hoort dit ook duidelijk als hij dichtbij is. 
 
In het andere filmpje zie je dat het ook langzamer kan. Dit filmpje heb ik vorig jaar al voor Sui Qingbo gemaakt om de verbinding met de natuur te benadrukken. Het is heerlijk om in de natuur te doen. Je kan het echter ook zeker ergens anders ervaren. Maar de boslucht geeft wel een extraatje.