Door familie-omstandigheden staan de lessen tot nader order ON HOLD!

Info over de lessen op dit moment

Door familie-omstandigheden staan de lessen zoals hieronder tot nader order

ON HOLD!

De online lessen

Door corona is het nu helaas nog steeds niet mogelijk om TaiJi- en QiGong-lessen op locatie te geven. We zijn al een jaar online en het mooie dan wel weer is dat echt iedereen, waar je ook woont, hieraan mee kan doen. Je hebt alleen het programma Zoom nodig en je kan zo aanhaken.

Het online is enorm gegroeid en eigenlijk boven verwachting heel fijn om mee te doen. Het is hèt ideale moment om in je eigen omgeving met een mooi en sterk Qi-veld jezelf heerlijk op te laden. Even lekker bewegen en tot rust komen, maar ook sterk worden. Alles mag je hier ontspannen; iedere cel in je lijf, je spieren, emoties, gedachten en meer. Gewoon lekker loslaten*

Zie hieronder hoe!

Voor nu zijn onderstaande lessen online ingepland:

ma. 29 maart 19:00-20:00u
do. 1 april 19:00-20:00u
wo. 7 april 09:00-10:00u
do. 15 april 19:00-20:00u
ma. 19 april 19:00-20:00u
wo. 28 april 09:00-10:00u

Info over de lessen en data wordt hier bijgewerkt… Voorlopig helaas geen lessen vanwege familieomstandigheden.

Vergoeding
Vanuit vertrouwen mag je een eigen gekozen bijdrage storten na de les. Ik wil mij zoveel mogelijk focussen op de inhoud van de les en zo min mogelijk bezig zijn met administratie. Aan jou de keuze. De gegevens staan hieronder, evenals de link van de zoom sessie.

bijdrage naar eigen inzicht
mag je storten op NL06 RABO 0355 3178 34,
tnv J.E. Wennink (bedankt*)

Inloggen in de online les
Graag minimaal 5 min voor aanvang inloggen, klik join audio en video aan. Na het inloggen kom je eerst in een online wachtruimte en wordt je vlak voor aanvang van de les toegelaten. Mocht iets niet lukken voordat we beginnen, stuur me dan even een berichtje naar 06-22933277. Maar dan wel graag op tijd; zodra de les begint gaat de mobiel uit.
Zie hieronder de inlogknop naar Zoom.

Heb je een vraag? Neem dan contact op.

Zodra er meer nieuws is over meer lessen en online en/of fysiek zal dit ook hier komen te staan. Maar ook Facebook

Locaties/uren

Door corona zijn onderstaande lessen in de zaal niet mogelijk. Op dit moment is alles online en zodra het zou mogen en weer kan gaan we naar buiten.

Vrijenburg, zaal ‘Hart van Vrijenburg’, Vrijenburglaan 61, Barendrecht Dit zijn beginnerslessen en met een beetje coördinatiegevoel goed te volgen.

 • Ma-avond 19.15 – 20.15 u: TaiJi en QiGong als warming-up

Waterpoort Carnisselande, Middeldijkerplein 3, 2993 DL Barendrecht, in de Activiteitenruimte.

 • Wo-ochtend 09.00 – 10.00 u: QiGong
 • Wo-ochtend 10.20 – 11.20 u: Qi-Fullness (beginners/gevorderd TaiJi/QiGong)
 • Do-avond 19.15 – 20.15 u: QiGong 

Het verschil tussen QiGong en TaiJi?

Een lastige vraag? Er zijn eigenlijk heel veel overeenkomsten, zoals dat hun oorsprong in China ligt, ze beiden met Qi (levensenergie) werken, de bewegingen langzaam, vloeiend en aandachtig zijn, ze gezondheidsvoordelen geven en dus goed zijn voor lichaam, geest en ademhaling. Beiden hebben ook verschillende stijlen die te leren zijn. Hoe kan je dan weten wat beter bij je past? Door gewoon een keer mee te doen natuurlijk. Maar om dan toch het grootste verschil uit te leggen volgens mijn visie:

 • QiGong doe je op 1 plek, de bewegingen zijn intens en herhaal je per beweging een aantal keer. Voordeel: het is gemakkelijker te leren, je hebt meer tijd om goed na te denken over 1 beweging. Nadeel: het is iets statischer.
 • Met TaiJi daarentegen beweeg je door de ruimte heen en volgt er na 1 beweging gelijk een andere beweging. Voordeel: je beweegt meer door de ruimte, het geeft uitdaging om de balans en de coördinatie te leren. Het wordt ook wel met attributen zoals waaier, stok en zwaard gedaan wat je meer inzicht kan geven over hoe je daarmee beweegt. Nadeel: het is iets lastiger te leren omdat je meer met coördinatie ook doet.

Ik ben aangesloten bij:

kort de

Nuttige weetjes

 1. Iedereen kan meedoen.
 2. De lessen duren ongeveer 4 kwartier.
 3. TaiJi en QiGong is voor alle leeftijden.
 4. Het tarief voor de lessen is voor de online lessen naar eigen inzicht te storten. Zie bij de lesdata.
 5. Kledingadvies: gemakkelijk zittende (sport)kleding met het liefst lange mouwen om je spieren lekker warm te houden. Gemakkelijke (gym)schoenen of, indien het niet te glad is voor je, op sokken.
 6. Het allerbelangrijkste… geniet met en van elkaar in een mooi rustig en powerfull Qi-veld.

Het zijn rustige lessen waarbij je je eigen grenzen leert kennen, zowel lichamelijk als geestelijk… Ik heb in de loop der jaren veel geleerd, maar ik ben geen arts of therapeut. Bij eventueel letsel is het vooraf altijd raadzaam om aan je arts of therapeut te vragen of deelname goed voor je is. Uit eigen ervaring weet ik dat heel veel klachten hiermee verholpen kunnen worden, als je maar goed naar je lijf luistert en je grenzen weet. En dat leer je bij TaiJi en QiGong.

Interesse? Neem dan contact op.

Onze lessen

In de QiGong-les leer je onder andere de QiGong-18 deel I, deel II, de Kraanvogel, en sinds kort ook stukjes Chi Neng QiGong en meer. Bij de TaiJi-les leer je onder andere de TaiJi-24 vorm, TaiJi-48 vorm of de TaiJi stok en meer. In de lessen wordt ook gebruik gemaakt van de meridianenklopper en doen we zo nu en dan oefeningen met TuinaAnmo. Naast het praktijkgedeelte krijg je ook theorie met achtergrondinformatie en de filosofie van TaiJi en QiGong.

Heel gewoon: Niet denken, gewoon doen! Het toverwoord is loslaten Doe iets wat je leuk vindt!