Info over de lessen

Op locatie en online lessen

ZIE OOK berichten op Facebook.

Het lesrooster zie je hieronder. Het online aanbieden zal vanaf februari 2023 verder gaan op locatie, maar alleen doorgaan bij genoeg animo. Iedereen, waar je ook woont, kan hieraan meedoen. Zelfs beginners. En… geen reistijden! Je hebt alleen Zoom nodig en je kan zo aanhaken.

Info over de les op locatie èn online!

Lesrooster:

vorm, hoofdzakelijk
ma TaiJi-24 Vrijenburg 19:30-20:30u
wo QiGong-18 Waterpoort 09:30-10:30u
do ChiNeng QiGong v.a. 2 feb.2023 Waterpoort, eventueel ook ONLINE 19:30-20:30u

Geen les:

 • januari: 16 t/m 20
 • februari: wo 15
 • maart: 13 t/m 17
 • april: ma 10 = Pasen
 • april: do 27 = Koningsdag
 • mei: 8 t/m 12
 • mei: do 18 = Hemelvaart
 • mei: ma 29 = Pinksteren
 • juni: ma 5 = mijn examen weekend*

Vergoeding en commitment

Op locaties Vrijenburg en Waterpoort: lesblok 10 lessen = 90 euro. Kan je een keer niet? Je kan in een andere les inhalen. Je mag een keer een proefles meedoen voor 5 euro.
Online: Alleen bij genoeg animo. Geef jezelf dus wel even op via de mail: info@jo-qigong-taiji.nl. Je mag per keer betalen. Ook mensen van de leslocaties kunnen hier inhalen. Bijvoorbeeld als je niet helemaal lekker bent, maar wel wilt trainen, wat ook aan te raden is.  Info over de online lessen met ook de link naar ZOOM:

Locaties

Vrijenburg (klik op plaatje), zaal ‘Hart van Vrijenburg’, Vrijenburglaan 61, Barendrecht (zaal beneden in de hoek met de lichtblauwe lamellen).

Waterpoort (klik op plaatje) Carnisselande, Middeldijkerplein 3, 2993 DL Barendrecht, in de ‘Waterval’ zaal (bij prikruimte in hal naar beneden, links de gang in aan het einde links).

Heb je een vraag? Neem dan contact op.

Nieuws kan je ook lezen op mijn Facebookpagina of Instagram

Het verschil tussen QiGong en TaiJi?

Een lastige vraag? Er zijn eigenlijk heel veel overeenkomsten, zoals dat hun oorsprong in China ligt, ze beiden met Qi (levensenergie) werken, de bewegingen langzaam, vloeiend en aandachtig zijn, ze gezondheidsvoordelen geven en dus goed zijn voor lichaam, geest en ademhaling. Beiden hebben ook verschillende stijlen die te leren zijn. Hoe kan je dan weten wat beter bij je past? Door gewoon een keer mee te doen natuurlijk. Maar om dan toch een heel klein beetje het verschil uit te leggen:

 • QiGong doe je op 1 plek, de bewegingen zijn intens en herhaal je per beweging een aantal keer. Voordeel: het is gemakkelijker te leren, je hebt meer tijd om goed na te denken over 1 beweging. Nadeel: het is iets statischer.
 • Met TaiJi daarentegen beweeg je door de ruimte en volgt er na 1 beweging gelijk een andere beweging. Voordeel: je beweegt meer door de ruimte, het geeft uitdaging om de balans en de coördinatie te leren. Het wordt ook wel met attributen zoals waaier, stok en zwaard beoefent wat je meer inzicht kan geven over hoe je daarmee beweegt. Nadeel: het is iets lastiger te leren omdat je onder andere meer meer met coördinatie armen en benen doet.

kort de

Nuttige weetjes

 1. Iedereen kan meedoen.
 2. De lessen duren ongeveer 4 kwartier.
 3. TaiJi en QiGong is voor alle leeftijden.
 4. Het tarief voor de lessen zie je hiernaast.
 5. Kledingadvies: gemakkelijk zittende (sport)kleding met het liefst lange mouwen om je spieren lekker warm te houden. Naar eigen wens, gemakkelijke (gym)schoenen of, indien het niet te glad is voor je, op sokken of blote voeten.
 6. En het allerbelangrijkste… plezier hebben en genieten in een mooi, rustig en powerfull Qi-veld.

Het zijn rustige lessen waarbij je je eigen grenzen leert kennen, zowel lichamelijk als geestelijk… Ik heb in de loop der jaren veel geleerd over het lichaam, maar ik ben geen arts of therapeut. Bij eventueel letsel is het vooraf altijd raadzaam om aan je arts of therapeut te vragen of deelname goed voor je is. Ik geloof hierin, maar vooral in het samenwerken met de reguliere geneeskunde. Uit eigen ervaring weet ik dat heel veel klachten met QiGong en TaiJi verholpen kunnen worden. Je leert ook om heel goed naar je lichaam te luisteren en je grenzen te leren. Maar vooral; ernaar te gaan handelen. Dat leer je bij TaiJi en QiGong. Het is ook bijzonder hoe je het kan integreren in je dagelijkse leven en handelen.

Interesse? Neem dan contact op.

Hier op de foto trainen in de natuur van China, waar ik 2x ben geweest voor TaiJi en QiGong.

Onze lessen

In de QiGong-les leer je onder andere de QiGong-18 deel I, deel II, de Kraanvogel, en sinds kort ook stukjes Chi Neng QiGong en meer. Bij de TaiJi-les leer je onder andere de TaiJi-24 vorm, TaiJi-48 vorm of de TaiJi stok en meer. In de lessen wordt ook gebruik gemaakt van de meridianenklopper en doen we zo nu en dan oefeningen met TuinaAnmo. Naast het praktijkgedeelte krijg je ook theorie met achtergrondinformatie en de filosofie van TaiJi en QiGong.

Heel gewoon: Niet denken, gewoon doen! Het toverwoord is loslaten Doe iets wat je leuk vindt!