Universiteit onderzoek TaiJi

Lisanne van Haften heeft als student aan de Universiteit Leiden onder begeleiding van dr. P. van Els gewerkt aan een Master thesis. Hiervoor deed ze onderzoek naar de beleving van Taichi, Qigong en Healing Tao in Nederland.

Lisanne: “Ik onderzoek hierbij onder andere de rol van taoïsme in deze beleving. Ik ben hierdoor geïnteresseerd geraakt doordat ik tijdens mijn studie in China veel met Chinezen over hun beleving van Taichi heb gepraat en benieuwd werd hoe dit in Nederland was, aangezien het hier steeds populairder schijnt te worden.

Naar aanleiding van haar scriptieonderzoek werd ook ik verzocht om een enquête over de beleving van Taichi, Qigong en Healing Tao in te vullen en uit te delen bij onze deelnemers van JO-qigong-taiji. Het ging om een link naar een online enquête.
Daarnaast heeft ze me geïnterviewd via skype en werd er dieper ingegaan op het onderwerp en mijn persoonlijke ervaring.

“Mijn scriptie is al goedgekeurd door mijn begeleider, dus in principe ben ik dus ook al geslaagd. Dit was nooit gelukt zonder jullie hulp! Ik wacht nu alleen nog op een definitieve goedkeuring vanuit de universiteit en kan dan echt de boel afronden.

Ik heb een verkorte Nederlandse versie van mijn scriptie geschreven zodat je hiermee een beeld kan krijgen van de resultaten van mijn onderzoek.”
Bij deze de link naar haar scriptie.