Lessen

Lesuren QiGong en TaiJi

In de QiGong les leert u onder andere de QiGong-18 deel I, deel II, de Kraanvogel en meer. Bij de TaiJi les leert u onder andere de TaiJi-24 vorm, TaiJi-48 vorm en afhankelijk van de groep ook de TaiJi stok vorm. Na de zomer komt er een nieuwe les Qi-Fullness. In de les wordt ook gebruik gemaakt van de meridianenklopper en doen we zo nu en dan oefeningen met TuinAnmo en Kiatsu. Naast het praktijkgedeelte krijgt u ook theorie met achtergrondinformatie en de filosofie van TaiJi en QiGong.

Locatie ‘Vrijenburg’ (in plaatje boven), zaal ‘Hart van Vrijenburg’, Vrijenburglaan 61, Barendrecht Dit zijn beginnerslessen en door iedereen te volgen.

 • Maandagavond 19.15 – 20.15 uur: TaiJi en QiGong

Locatie ‘Waterpoort’ (in plaatje onder) Carnisselande, Middeldijkerplein 3, 2993 DL Barendrecht, in de Activiteitenruimte.

 • Woensdagochtend 09.00 – 10.00 uur: QiGong
 • Woensdagochtend 10.20 – 11.20 uur: nieuwe les Qi-Fullness (zie hieronder)
 • Donderdagavond 19.15 – 20.15 uur: TaiJi en QiGong
 • Donderdagavond 20.35 – 21.35 uur: QiGong

Introductieles is 5 euro, lesblok van 10 lessen is 90,00 euro (vanaf een 2e les in een week is dit 80,00 euro voor de 2e les), eenmalig inschrijven voor 5 euro. Leslocaties

 

Geen les:

week 44 = (verlate) herfstvakantie vanwege een training
week 51 en week 1 = kerstvakantie

De lessen van het lesblok schuiven dan gewoon door.

Qi-Fullness

Qi-Fullness = een nieuwe vorm met een eigen choreografie van dans-, TaiJi-, QiGong- en Qivolle-bewegingen. Eigenlijk alles wat met Qi te maken heeft, dus ook met massage- en klopper-technieken. Een korte introductie was er op de workshop-dag 10 juni. Heb je interesse? Neem dan contact op met JO-qigong-taiji.  

Een introductieles meedoen?

Bent u geïnteresseerd in een introductieles in één van de genoemde lessen? Dit kan… Neem dan contact op met me. Er wordt een vergoeding van 5 euro gevraagd.

 

Workshop bij uw bedrijf of ergens anders?

Ik organiseer in overleg ook workshops, bijvoorbeeld op uw werk, bij uw vereniging of op een andere locatie. Lijkt het u iets? Neemt dan contact op om te bespreken wat mogelijk is. folder JO-qigong-taiji locatie ‘Waterpoort Barendrecht’ Folder JO-qigong

 

 

Kort de belangrijkste cursusvoorwaarden:

 1. Iedereen kan éénmalig een introductieles meedoen: 5 euro.
 2. Het tarief voor de lessen is te voldoen in een blok van 10 lessen. De lessen lopen daarna gewoon door. U kunt altijd beginnen in een al lopend lesblok.
 3. Bij aanmelding in een lesblok wordt er eenmalig inschrijfgeld gevraagd (niet bij de workshops)
 4. Kunt u een keer niet, dan is er de mogelijkheid om een van de andere lessen te volgen.
 5. Is het voor JO-qigong-taiji niet mogelijk om les te geven, dan schuift uw les gewoon door.
 6. Tijdens de schoolvakanties is er geen les tenzij anders gemeld.
 7. Kledingadvies: gemakkelijk zittende (sport)kleding met het liefst lange mouwen om uw spieren warm te houden. Gemakkelijke (gym)schoenen of, indien het niet te glad is voor u, op sokken.

Het zijn rustige lessen waarbij je je eigen grenzen leert kennen, zowel lichamelijk als geestelijk… Ik heb in de loop der jaren veel geleerd, maar ik ben geen arts of therapeut. Bij eventueel letsel is het vooraf altijd raadzaam om aan hen te vragen of deelname goed voor je is. Uit eigen ervaring weet ik dat heel veel klachten hiermee verholpen kunnen worden, als je maar goed naar je lijf luistert en je grenzen weet. En dat leer je bij TaiJi en QiGong. Ik ben aangesloten bij het Internationale LaoShan Union für Lebenspflege und TCM