NIEUW! Vanaf februari is er een extra les op locatie, met ChiNeng QiGong

Waarom zou je ChiNeng QiGong doen? Ach, om ontelbare redenen! Hieronder zo maar een paar redenen, wat Frank Lageweg ook benoemde in zijn nieuwsbrief en waar Patricia van Walstijn en andere leraren van het ChiNeng Instituut in Arnhem het ook vaak over hebben in de trainingen. En je hoort en leest wereldwijd ook steeds meer ervaringen. Buiten dat het zooooooo leuk en fijn is om te doen…lees hieronder Daarom!

In het maandblad Medisch Dossier kan je lezen dat QiGong effectief is bij onder andere:

  • Het verlagen van bloeddruk
  • Verlichting bij tinnitus
  • Pijnverlichting
  • Het bevorderen van welbevinden
  • Het ondersteunen bij de behandeling van kanker

Lees hier het hele artikel.

Maar er zijn meerdere redenen te noemen. Zoals, QiGong bij:

  • fibromyalgie. In het artikel van dr. Ornish over fibromyalgie kun je lezen dat het helpt de energie te verbeteren, vermoeidheid te verminderen, en dat het pijnverlichtend werkt.
  • het chronisch vermoeidheidssyndroom.
  • depressie.
  • diabetes:

Meer over QiGong en diabetes is te lezen in het boek ‘Jonger worden’ van Nobelprijswinnares dr. Elisabeth Blackburn:

“Qigong brengt een toestand van concentratie en ontspanning teweeg door lichaam en geest te integreren. Het heilzame effect ervan is wetenschappelijk aangetoond door middel van gerandomiseerde onderzoeken met controlegroep.”

en:

“Qigong vermindert depressie en heeft mogelijk een heilzaam effect op diabetes.”

en:


“In een onderzoek naar de invloed van qigong op celveroudering werden personen met het chronisch vermoeidheidssyndroom gevolgd. Het bleek dat er bij mensen die vier maanden lang qigong beoefenden, sprake was van een significant grotere toename van hun telomerasegehalte en dat zij minder vermoeid waren dan de mensen die op de wachtlijst waren gezet.”

Maar QigGng helpt ook bij herstel van Covid-19 infecties:

In het artikel QiGong bij herstel van Covid-19 infecties lees je over de bevindingen van arts-onderzoekers van het Benson Henry Institute for Mind Body Medicine van het Boston Massachusetts General Hospital. Chi Neng QiGong heeft veel simpele oefeningen die de ademhalingsspieren versterken en die ook uitgevoerd kunnen worden als je alleen maar kunt zitten, en is dus enorm geschikt voor mensen die van Covid moeten herstellen.

En natuurlijk kun je ChiNeng QiGong ook beoefenen als je al lekker in je vel zit en dat zo wilt houden, om fit te worden en te blijven. Maar vooral omdat ChiNeng QiGong zo onwijs leuk, eenvoudig en dan ook nog eens zo effectief is!

Ik gun jou ook het plezier wat ik eraan beleef en om dan ook nog eens gezond te worden/blijven. Ben je op zoek naar zoiets? Kom dan gewoon een keer een proefles meedoen.

Kijk bij lessen op de website en meld je aan.