Wereld TaiJi Dag 27 april 2019

Wereld TaiJi Dag was dit jaar op 27 april 2019. Sinds 1999 doen meer dan 80 landen hieraan mee met TaiJi en QiGong. Hoe gaaf is het dat om 10 uur plaatselijke tijd de Qi over de wereld heen beweegt. En in Barendrecht deden we daar dus aan mee.

Het was voor deze georganiseerde dag over heel de wereld een 20 jarig jubileum en het is mijn 10 jarig jubileum lesgeven dit jaar. We konden dus niet ontbreken.

Het motto van deze jaarlijks terugkerende dag is “Eén wereld, één adem
En ik zeg altijd: “niet denken, gewoon doen!
Dus… dat gebeurde, er was een leuke opkomst, van piepjong tot wat ouder. Vanwege de dreigende weersvoorspelling mochten we van de zaal Hart van Vrijenburg gebruik maken van de gemeente. Maar het bleef gelukkig droog en we konden toen een heel uur heerlijk buiten op het plein staan. Het zonnetje brak zelfs nog even door. Naast de opgedane Qi hadden we enorm veel lol ook, zoals ook op de foto hieronder waar we de met elkaar gemaakte Qi-bal doorgeven. Het was een feestje. 

Ik had eerder al een filmpje gemaakt met de locatie die ik eerst voor ogen had: https://youtu.be/HorlnY3Nq0U Daar waren we nu dus niet helaas… Maar dit gaan we zeker nog een keer over doen en dan wel bij de Gaatkensbult. Dit krijgt dus nog een vervolg. 

Zie een paar foto’s die gemaakt zijn door de man en kleinzoon van Marjolein (waarvoor dank) in deze fotogalery, waar je ook andere foto’s van evenementen kan vinden. 

Ik kijk met trots en een groot plezier terug op een geslaagde Wereld TaiJi Dag. Bedankt allemaal…*