Imge Ö.

JO-qigong-taiji: Het verhaal van Imge raakte me. Dit is nu precies de reden dat ik, ondanks dat we weer op locatie mogen trainen, 1 avond online wil blijven lesgeven. Ik gun iedereen QiGong en daarom wil ik het met deze les zo laagdrempelig mogelijk maken. QiGong heeft mijzelf ooit en nog steeds enorm geholpen en dat ik dit nu mag doorgeven… zo dankbaar! Lees het dappere verhaal van Imge hier nu zelf. 

‘Een pad naar mijzelf met o.a. QiGong’

Ongeveer 6 jaar geleden begon het, althans toen had ik pas echt de ruimte om mijn eigen pijn te kunnen ervaren. Het draaide bij mij daarvoor altijd om anderen. Totdat ik op mijzelf ging wonen, samen met mijn beste vriend, mijn alles, mijn Manga. Nadat ik samen met hem meer ruimte had voor mijzelf begon ik heel veel lichamelijke klachten te ‘krijgen’. En toen gebeurde er iets vreselijks. Mijn beste vriend, de enige die ik  toen had, kwam te overlijden. Onbeschrijfelijk wat er door me heen ging. Ik bereikte een dieptepunt in mijn leven wat ik niemand gun. Het ging zo slecht met mij dat ik nauwelijks de energie had om te lopen. De fysieke pijn was niet te beschrijven en mentaal had ik een gebroken hart. 

Ik mocht en kon niet werken, maar ik wilde zo veel… ja en wat dan? Ik vond…! Ondanks dat het begin van dit gehele proces echt heel zwaar was, heb ik er uiteindelijk heel veel voor teruggekregen; namelijk mijzelf! Ik zocht naar uitwegen om met mijn situatie om te kunnen gaan, ik las veel en ik zocht en ik probeerde het een en ander uit. Ik deed mijn best. 

De meditatie via Zen.nl met Hanneke was wat ik toen nodig had. Ik ervaarde vrede met mijzelf en  kreeg weer wat meer rust. Zo dankbaar voor de wijsheden die ik toen heb ontvangen. Maar ik wilde meer. QiGong uitoefenen stond altijd al op mijn wensenlijst, maar qua inkomen en locatie was het niet haalbaar voor mij. Totdat ik via Facebook een artikel langs zag komen ‘Online QiGong met JO-qigong-taiji (JO)’ en ik dacht gelijk “YES! EINDELIJK’! Corona heeft voor genoeg narigheden gezorgd, maar hierdoor kreeg ik ChiNeng QiGong met JO. JO is anders, JO is puur, en met de uitleg van JO ervaar ik met ChiNeng QiGong de qi die om ons heen is. Het is lastig om het te beschrijven en uit te leggen wat de QiGong-lessen voor me doen. Het enige wat ik kan zeggen is, ervaar het zelf! Ervaar de warmte die ChiNeng QiGong en JO geven en geniet. (red.: verlegen dankbaar voor de Qi)

Het is alsof JO met de qigong precies aanvoelt wat je onzekerheden zijn en dan ineens tijdens de les zegt “Hey let op je schouders, ontspan”. Uhhh ja mijn schouders waren weer eens te gespannen. Ik ben een snelle opgever, maar naar de lessen bij JO-qigong-taiji zou ik wel altijd willen gaan. Uiteindelijk wil ik de warmte van QiGong en JO ook op locatie voelen als het weer kan.

En boven alles, JO weet precies hoe het is om in pijn te leven. JO heeft het zelf ervaren en is het bewijs dat je met QiGong nagenoeg pijnvrij kan leven en er een manier mee kan vinden om ermee te leven. Het enige is dat je het wel zelf moet (willen) doen, je moet het willen toelaten en proberen. En JO wil met QiGong het allerbeste voor je, maar dan ook echt. Ik geloof er nu echt in. 

NIKS MOET, ALLES KAN!

En kijk mij nu. Samen met mijn twee mooie, lieve honden, kater en mijn (nieuwe) vriend probeer ik dagelijks te genieten. Nee, het is niet altijd gemakkelijk, maar de ervaring leert, hoe zwaar het ook is. Samen kom je eruit. Ik wandel nu een paar keer per dag, ik maak schoon, ik werk en ik sport. Ik had het nooit verwacht dat ik zo ver zou komen! Het is dus niet altijd gemakkelijk en nee ik ben niet altijd pijnvrij, maar ik accepteer en laat los. 

Imge Ö.

JO-qigong-taiji geeft nog steeds online les. Voor mensen die het gewoon leuk en lekker vinden om online mee te doen, of omdat ze bijvoorbeeld  geen reistijd willen hebben omdat ze verder weg wonen, of omdat ze mantelzorger zijn en niet zo lang van huis weg kunnen, of omdat ze geen/minder geld op dit moment te besteden hebben, of omdat ze in quarantaine zitten en… meer redenen. De online les is zo ingericht dat er zo min mogelijk belemmeringen zijn om mee te kunnen doen. Jij bepaalt! Dus… niet denken, gewoon lekker meedoen *** 🙂

Kijk voor info op deze pagina.

Terug naar alle ervaringen.