Qi-volle tijden met coronavirus!

Tja, wat doe je dan als je ineens geen les meer mag geven? Na de schrik gingen mijn radartjes gelijk druk draaien; wat zou ik kunnen doen om toch wat positiviteit te brengen? Want oh oh wat hebben we nu Qi (energie) hard nodig.

Het is met de (eerste) maandagavond groep gelukt!
Geen lessen TaiJi en QiGong fysiek met elkaar… maar… digitaal met elkaar QiGong’en! En hoe! Zo gaaf om iedereen via het scherm te zien, samen te delen en zo toch verbonden te zijn met elkaar. Het was uiteraard anders; thuis, geen fysiek contact en geen taiji voor deze taiji-groep nu, maar qigong. Maar hoe leuk in deze barre tijden; heerlijk om eerst even te kletsen met elkaar en daarna samen op afstand te focussen op Qi (energie). Qi in ons lijf, maar ook Qi voor ver daarbuiten; jaja, het is een mooi Qi-veld geworden.

Zo kreeg ik enthousiaste terugkoppelingen:
– “Mooi om met elkaar positieve Qi de wereld in te kunnen sturen.”
– “Ik vond het heel leuk en fijn om zo mee te kunnen doen.”
– “Bedankt voor je creatieve oplossing.”
– “Ik vond het super leuk! Mijn dochter trouwens ook, die heeft alles mee gedaan.”
– “Sleep well, zeker na zo’n sessie.”

De woensdag groep is nu ook gelukt, al ging dit wat lastiger met wat meer digiteten… hihi… en vanavond doen we de laatste groep. Zo kunnen we toch met elkaar in beweging blijven, positiviteit en Qi verspreiden. Deze week was een eerste aanzet en was het nog even uitproberen. In het weekend ga ik verder bedenken hoe ik deze positieve insteek verder kan verbeteren. Ik heb daar nu al ideeën over.

Ja, het zijn ongekende tijden waarbij er naast ellende gelukkig ook mooie dingen ontstaan. Zo zijn er vele acties gestart om elkaar te helpen en er het beste van te maken. Hoe mooi is dat. En ook een dingetje… hoe schoon wordt de lucht nu wereldwijd ineens? Ja, de natuur krijgt even een adempauze, de zon schijnt. *

Dan nog een laatste OPROEP:
Luister goed naar de experts wat voorlopig even niet/wel kan, zorg goed voor jezelf door regelmatig (thuis) te trainen, goed te drinken en gezond te eten. Zorg daarnaast ook goed voor je naasten en vooral de kwetsbare mensen in je omgeving.
KIES VOOR VERBINDING; misschien even niet fysiek, maar creatief!

Je kan mij ook volgen op Facebook waar ik zoveel mogelijk probeer te delen.

En inmiddels ben ik op Youtube ook begonnen met wekelijks korte video’s te delen om elke dag iets van QiGong te kunnen doen. Kijk hier: Youtube

JO op youtube

Het is wel wennen: alleen voor en achter de camera. Maar het is voor een goed doel; Qi voor degenen die lekker thuis willen meedoen.

 

 

Vanaf 11 mei 2020

De regels zijn versoepeld en we mogen buiten trainen. Met toestemming van de gemeente en een protocol. De leerlingen krijgen van mij bericht hierover met ook de locatie. Is het geen weer om buiten te trainen? Dan blijven we digitaal met Zoom en Skype trainen.