Januari 2012

De SKVR (Aert van Nesstraat in Rotterdam) organiseerde in januari 2012 twee weken combinatieworkshops: “De Avonden van Dans”.

Dit waren vier avonden met workshops rondom een verschillend thema:

  • Klassiek (16/1)
  • Werelddans (17/1)
  • Mix Your Style (24/1)
  • Relax&Dance (26/1)

Jolanda van JO-QiGong organiseerde op donderdag 26 januari samen met Henri Rushing (Pilates) een combinatieworkshop Pilates en dans-qigong. Deze workshop had de grootste opkomst, er waren twintig deelnemers wat het maximum was. Er waren zelfs meer geïnteresseerden die helaas teleurgesteld moesten worden. De workshop werd in de theaterzaal bij SKVR gehouden waar dan gelukkig ook genoeg ruimte is. De sfeer was gelijk ongedwongen en gezellig. Henri begon zijn les met rustige oefeningen op de grond waarbij de ademhaling centraal stond. Een rustige warming-up waarna ik gelijk kon beginnen met een paar QiGong oefeningen. Ik had de QiGong oefeningen gekozen die ook in de dans-qigong voorkomen. Nadat we deze een paar keer achter elkaar hadden beoefent probeerden we ze achter elkaar te doen, waarna ik het stuk muziek erbij zocht en we de oefeningen op de muziek konden doen. Iedereen kon het goed volgen en meedoen. Leuk om te zien ook hoe geconcentreerd ze waren, het was ook muisstil. Maar bij een voorbeeld met de luier en stenen erin werd er gelukkig ook gelachen. Ook al was de tijd kort, iedereen heeft een leuke indruk kunnen krijgen van wat Pilates en dans-qigong kan betekenen voor je.

Na de les liet ik als toetje en afsluiter van ‘De Avonden van Dans’ de gehele dans-qigong ‘Qi and I‘ zien. Het was allemaal heel leuk om te doen.

Een dans-qigong leren in één workshop is natuurlijk onmogelijk, maar ik denk dat we er toch in geslaagd zijn om er een gevoel bij te krijgen wat dans en QiGong samen is.

Filmpje over Dans QiGong…