.

.

.

.

.

.

Inmiddels voor de 3e keer alweer werd dit jaarlijkse evenement op 10 juni in Heijningen bij de geweldige locatie Gaden Chökor Ling georganiseerd door JO-qigong-taiji. En met succes! Het werd een heerlijke zonnige en relaxte dag waarbij uiteraard bewogen werd, en waar ook theorie op een groot scherm werd getoond, fysio Edwin een mooi verhaal vertelde en een heerlijke lunch genuttigd kon worden.

De ontvangst was om 09.00 uur met een kopje koffie of thee, waarna we om 09.15 uur begonnen met de eerste les. Met korte pauzes tussendoor kon iedereen kort uit diverse vormen QiGong en TaiJi ervaren. De biologische lunch was ook weer super georganiseerd (bedankt Aldi) en het weer was bijzonder zonnig, na zo’n regenachtige week, waardoor we ook heerlijk buiten konden genieten. Fysio Edwin vertelde een mooi verhaal (eerst in de zon, later toch maar even onder de bomen) over zijn ervaringen bij de Paralympics in 2008 met de dames rolstoelbasketbal. Dan zie je maar dat je met een beperking toch ook kan sporten op hoog niveau! Het vraagt natuurlijk wel doorzettingsvermogen, balans en bewust voelen, maar het kan. Bewust bewegen is zo belangrijk, maar ook dat je iets doet wat je leuk vindt. Dan kan je het ook volhouden. Ik weet er alles van. De balansoefeningen die hij iedereen liet doen gingen goed. Hij was zelfs verbaast! Ja, zei ik toen… ze hebben QiGong en TaiJi gedaan he? hahahahaha… Zelf heb ik ervaren hoe belangrijk het is om goed en bewust te bewegen, je grenzen te kennen en gezond te worden maar ook te blijven. Heb ik nooit klachten? Nee natuurlijk niet. En hoe lang ik het kan volhouden? Geen idee. Maar voor nu heb ik al zeker 8 jaar nauwelijks tot geen pijn meer. Hoe fijn is dat.

Om 15.00 uur ging iedereen vol Qi (ik zag tenminste vele lachende gezichten) naar huis met een leuke attentie en herinnering. Ze kregen de presentatie mee in een mapje, met daarbij een kladblok en een leuke gezellige JO-qigong-taiji zonnebril. Nou, die konden ze gelijk gebruiken op de terugweg. hihi… Ook leerling Jaap die imker is had voor iedereen een klein potje eigen geoogste honing meegenomen. Hoe gaaf is dat.

Ja, met recht dus een Qi-volle dag waar we met z’n allen heerlijk van hebben genoten en op terug kunnen kijken.

Foto’s van deze dag kan je als film vinden op: