Hieronder LOL met een kort verslag per dag en daaronder de foto’s.

10 mei
Nog 1 uurtje trainen om 7 uur… En dan helaas afscheid, ontbijten en naar huis… Snik! Volgend jaar weer.

9 mei
Vandaag is het een dag van vooral heel veel herhalen en een aantal keer doorlopen. We zijn ook nu buiten als het kan en anders binnen. En het allerbelangrijkste vandaag is… Het is de verjaardag van m’n grote liefde Raymond. Hij is ook in Oostenrijk en in de avond is het op z’n Oostenrijks gevierd met zingen en dansen. Zo leuk! Rita uit de groep was ook jarig vandaag, dus die 2 hadden we lekker naast elkaar gezet. Christiaan had er ook weer iets feestelijks van gemaakt met wat ik hem gegeven had. Ook de snaps waren niet aan te slepen met 16 man… Hihi… Een leuke afsluiter van een geweldige week. Mijn officiële TaiJi diploma met diverse Chinese stempels krijg ik nog opgestuurd van Qingbo en Lena, die zien jullie dan nog. Morgen rijden we weer terug. Snik…

8 mei
Na een ietwat late avond toch weer vroeg aan de bak! We leren verschillende handpush technieken waarna Qingbo bij de TaiJi 24 uitlegt waar dit terug komt.

Hèhè, gelukkig… we kunnen weer buiten trainen. De zon komt zelfs soms door! TaiJi waaier!

Vanmiddag heb ik ineens op verzoek van Lena en Qingbo toch ineens examen gedaan voor de hele groep in TaiJi stok! Wauw… Geen foto’s helaas.

7 mei
Deze morgen miezert het een beetje, maar pas nadat we buiten getraind hebben. Maar eerst krijgen we theorie over de 5 elementen en houdingen. Met pushing hands voelden we de druk en ontspanning bij elkaar uit. En dat probeerden we buiten met het beoefenen van de vormen te benadrukken.

Jeetje… Halverwege de week worden er toch nog een paar baldadig met elkaar! Maar zooooo gezellig! Daarna weer volop serieus met de correcties en verdieping van de waaier. Een uur lang langzaam uitpluizen.

Ook de middag is weer vol met TaiJi leerstof en… Qingbo en Lena geven een korte workshop over voeding en dan speciaal over het hoe noodles te maken, een veel gebruikt voedsel voor de Chinezen. Qingbo laat het ook zien terwijl Lena erover verteld.
In de avond komt de hele groep bij elkaar in het hotel van Christiaan, waar we na het eten ook de film krijgen te zien die ik gemaakt heb van de voorstelling in Qingdao vorig jaar. Daarna hebben we nog veel plezier met zingen op Hollandse muziek en dansen op dansmuziek. Gezellllllieeeeee…

6 mei
Wederom is het een schitterende zonnige en vroege morgen… Het is een genot om in die rust hier te lopen, van het hotel en door dit kleine dorp naar de sporthal. Ik voel de frisse en schone lucht op m’n gezicht en adem wat dieper in. Het dal is zo mooi om te zien als het ontwaakt! We hebben eerst theorie in de hal over houding tijdens de TaiJi en kloppen met de meridiaanklopper. Daarna gaan we weer naar buiten voor het gebruikelijke programma. Na het langzaam uitpluizen van de vorm en houding zet Qingbo me vaak op een hoek als we de vorm helemaal doorlopen. Handig als er meerdere in de groep zijn die de vorm al kennen, een ruggensteuntje voor de rest als we draaien. Zelf let ik ook dan veel op Qingbo en Lena om de verfijning te kunnen zien en toe te passen. Jaja, er wordt wat afgeleerd…

5 mei
Vanmorgen begonnen we om 7 uur met TaiJi 24 en -48. De groep is groot, zo’n 34 personen! Maar het is heerlijk zonnig weer, dus we kunnen lekker buiten trainen waar genoeg ruimte is. We worden zo nog eens bruin… Smeren dus! Na een korte pauze voor het ontbijt van 9 tot 11 uur deden we de TaiJi waaier. Super, Qingbo geeft me persoonlijke aanwijzingen waar ik onwijs blij mee ben. Top om zo te verdiepen. Voor deze TaiJi groep is het de 4e week TaiJi, voor mij de 7e. Ze willen dan ook graag achter me staan…:) Ik leer nu vooral heel veel omdat ik niet meer zo over de vorm en de volgorde hoef na te denken, dus voor mij een enorme verdieping. Top! Nu lunch..

En vanmiddag stok en zwaard…

4 mei 
Acclimatiseren, lekker wandelen in deze geweldige en rustgevende natuur…

3 mei 
Net aangekomen in het hotel bij Christiaan voor een TaiJi week met Qingbo en Lena. Het voelt als thuiskomen… Zin in…
Even met Christiaan Oostenrijks bier drinken, proosten op ’thuiskomst’.