Op vrijdag 18 augustus ging ik naar dit Festival toe, 1 dag van de 3 leek me wel genoeg voor de eerste keer. Dit Festival wordt gehouden op een camping terrein waar je als deelnemer ook kunt blijven slapen in je tentje. Nou, daar ben ik niet echt een fan van (hihi), maar deze dag was zonder verblijf ook heel leuk en leerzaam. Wat heb ik die dag gedaan? Nou, ik koos voor:

– Iron Shirt door Hans Lauxen
– Invest in loss door Jacqueline Ansem
– Pushing Hands beginners workshop door Daan Hengst (foto)
– Pilates in relatie met Tai Chi door Birgit Corny

Het North Sea Tai Chi Festival is een samenwerkingsverband met Helma Vinke, Roderik Schoorlemmer, Daan Hengst en Pim van den Broek. Roderik stelde alle leraren voor in de ochtend (foto) waarna de dag heel relaxed en plezierig verliep. Er lag nergens druk, ervaringen werden gedeeld en iedereen hielp elkaar daar waar dit nodig was. Leuke ‘wist je datjes’ heb ik hiervan meegenomen. De organisatoren geloven dat je door naar andere disciplines en leraren gaat kijken je een ander perspectief gaat zien, waardoor je een beter beeld krijgt van jezelf en je eigen trainingen. Nou, dat is gelukt… ik ben anders gaan kijken en kan niet wachten om meer te zien.