WELKOM

Sport in bewust bewegen

TaiJi en QiGong

In rust voelenSport in bewust bewegenLoslatenNiet denken, gewoon doen!

Je goed voelen

Jezelf goed voelen en ontspannen door het leven gaan! Hoeveel mensen lukt dat nog tegenwoordig in deze hectische tijd? Met LaoShan TaiJi en QiGong is mijn leven heel positief veranderd. En sinds kort ben ik ook Chi Neng QiGong instructeur.

Wil jij je ook (weer) goed voelen in je vel? Of gewoon lekker bewegen op mooie muziek, aandacht hebben voor je lijf en geest, en leuke mensen ontmoeten? TaiJi en QiGong geven rust en balans, het is een ‘sport’, een Chinese medische bewegingsleer die over de hele wereld wordt beoefent, met hele mooie bewegingsvormen. Het is ook heerlijk om te doen. Het geeft een beleving, een ervaring die fysiek en geestelijk heel goed voelt. In de les krijg je ook persoonlijke aandacht met tips. En… voor mij heel belangrijk… we ervaren dit met een lach.

Zelf ervaren

Iedereen kan het leren. Dit stopt eigenlijk nooit, je kan je altijd blijven ontwikkelen. Dat is met Chi Neng QiGong ook wel weer bewezen. Kom na het lezen van mijn website gewoon eens een introductieles meedoen! Kom zelf TaiJi en/of QiGong ervaren. Je krijgt dan een redelijke indruk wat het voor je kan betekenen en of het bij je past. Ik ben er enorm enthousiast over en velen met mij! Gemotiveerd door persoonlijke ervaringen wil ik je in ieder geval heel graag inspireren om jezelf (weer) goed te voelen en plezier te hebben in het bewegen. En met rust in je hoofd kun je de regie nemen over je leven; fysiek, emotioneel, mentaal en sociaal. Ik kan het hier eigenlijk niet echt uitleggen, je kunt dit het beste zelf komen ervaren.

Het kan goed zijn voor

  • elasticiteit/ soepelheid van het lichaam
  • behandeling van lichamelijke klachten
  • verminderen van stress en gespannenheid
  • een goede balans (lichamelijk/geestelijk)
  • je gehele gezondheid
  • het plezier 

Met rust in je lijf en hoofd kun je de regie nemen over je leven; fysiek, emotioneel, mentaal en sociaal.

“Niet denken, gewoon doen!”

“Loslaten is het toverwoord”

Volgens de legende

Volgens één van de paar eeuwenoude legendes liet de taoïstische monnik Chan San Feng elementen samensmelten uit het taoïsme, de traditionele Chinese geneeskunde en de vechtkunst. Zo werd het een innerlijke vechtkunst. Hij werd daarbij geïnspireerd door het gadeslaan van een gevecht tussen een slang en een kraanvogel. TaiJi en QiGong worden als levens-wetenschap opnieuw ontdekt en de belangrijke zin van ‘geheel eenworden‘ wordt als levensfenomeen inhoudelijk beschouwd. Het dagelijks oefenen bevorderd onze gezondheid en ons welgevoel en voorkomt vroegtijdig verouderen. Nou, wie wil dat nu niet?

Soepeler worden met plezier

Door de opleidingen TaiJi en QiGong in Oostenrijk bij mijn Chinese leraren Sui Qingbo en Lena Du Hong heb ik heel veel mogen leren en nog steeds, ook bij andere leraren! Zoals sinds 2019 ook bij het Chi Neng Instituut in Arnhem. Ik heb geleerd waar mijn grenzen liggen en hoe ik mijn lijf kan verbeteren, wat er voor gezorgd heeft dat ik weer soepel ben en niet meer die chronische dagelijkse pijn heb. En… ook niet geheel onbelangrijk: het is zo onwijs leuk om te doen! En iedereen kan het! Ik wil dit dan ook heel graag delen met mensen en ze helpen zichzelf te helpen. Mijn boodschap? Geef nooit op, niet denken, gewoon doen!