Meridiaanklopper

Traditionele Chinese behandelmethode vanuit de TCM

Het meridiaankloppen is een traditionele Chinese behandelmethode vanuit de Traditionele Chinese Medicijnen (TCM). Het bevordert uw gezondheid. De meridiaanklopper is een gemakkelijk instrument dat iedereen kan gebruiken en ook gemakkelijk te leren is. De verschillende handtechnieken van de klopper komen oorspronkelijk uit de traditionele accupunctuur. Regelmatig gebruik van de meridiaanklopper kan medisch gezien preventief werken, het versterkt je lichaam.

Wat is de werking? `

U kunt de klopper voor vele doeleinden gebruiken, bijvoorbeeld voor de algemene lichaamsverzorging, maar ook voor chronische ziekten, problemen van het bewegingsapparaat, lichamelijke verkrampingen, spierpijn, psychische belastingen en als warming-up voor de les. De behandeling met de meridiaanklopper versterkt en verzorgt de lichaamsstructuur en de weefsels. De klopper reguleert de fysiologische functies van de innerlijke organen en harmoniseert en verzorgt ook de psychische en fysiologische activiteiten.

Het gebruik

Ik gebruik de meridiaanklopper als aanvulling bij de TaiJi QiGong lessen, als warming-up, maar ook gewoon tussendoor in het dagelijkse leven. Voor mensen die bijvoorbeeld veel achter een computer zitten is het heerlijk om de rug en nek even tussendoor los te kloppen. U kunt namelijk met de klopper zelf heel gemakkelijk bij uw rug komen.

Waar is de klopper te koop?

Deze klopper van Qingbo is bij LaoShan in Duitsland te koop, maar ook bij JO-qigong-taiji. Wij gebruiken deze meridiaankloppers in de lessen, waarbij er korte uitleg is hoe je hem ook thuis kunt gebruiken. Indien u geïnteresseerd bent kunt u contact met me opnemen. De nieuwe en verbeterde, nu witte silicone klopper, kost € 26,= Let op: zolang de voorraad strekt, totdat er weer een nieuwe voorraad binnen is. Op de website van LaoShan Duitsland, waar de klopper vandaan komt, staat nog meer informatie: LaoShan

Traditionele Chinese behandelmethode vanuit de TCM De bijgevoegde flyer bij de meridianenklopper is in het Duits, maar door een docente van LaoShan vertaald in het Nederlands. Download hier.
meridianenklopper