Onze lessen

In de QiGong-les leer je onder andere de QiGong-18 deel I, deel II, de Kraanvogel en meer. Bij de TaiJi-les leer je onder andere de TaiJi-24 vorm, TaiJi-48 vorm of de TaiJi stok en meer. Sinds 2017 is er ook een nieuwe les Qi-Fullnes, een combinatie van alles waarin Qi vooral centraal staat. In de lessen wordt ook gebruik gemaakt van de meridianenklopper en doen we zo nu en dan oefeningen met TuinaAnmo. Naast het praktijkgedeelte krijg je ook theorie met achtergrondinformatie en de filosofie van TaiJi en QiGong.

Heel gewoon: ... Niet denken, gewoon doen! ... ... Het toverwoord is loslaten ... ... Doe iets wat je leuk vindt! ...

Les info

Iedereen kan éénmalig een introductieles van 5 euro meedoen. We trainen met lesblokken van 10 lessen. De lessen lopen daarna gewoon door, het stopt dus niet na 10 keer. Je kan altijd invallen in een al bestaand lesblok. Kom gewoon eens een introductieles meedoen. Eénmalig inschrijfgeld bedraagt € 5. Bij verhindering van een les graag even doorgeven, zodat anderen ook de gelegenheid hebben om in te halen. Inhalen is mogelijk bij de genoemde lessen. Is het voor JO-qigong-taiji niet mogelijk om les te geven, dan schuift je les gewoon door. Tijdens de schoolvakanties is er geen les tenzij anders gemeld. Kledingadvies: gemakkelijk zittende (sport)kleding met het liefst lange mouwen om je spieren warm te houden. Gemakkelijke (gym)schoenen of, indien het niet te glad is voor je, op sokken. Zo’n 5 minuten voor aanvang aanwezig zijn, we beginnen graag op tijd. Zie hieronder meer info over de lessen.

Ik ben aangesloten bij het Internationale LaoShan Union für Lebenspflege und TCM

Meer info over de lessen

Locaties

op 2 locaties

in Barendrecht

Vrijenburg, zaal ‘Hart van Vrijenburg’, Vrijenburglaan 61, Barendrecht Dit zijn beginnerslessen en door iedereen te volgen.

 • Maandagavond 19.15 – 20.15 uur: TaiJi en QiGong als warming-up

Waterpoort Carnisselande, Middeldijkerplein 3, 2993 DL Barendrecht, in de Activiteitenruimte.

 • Woensdagochtend 09.00 – 10.00 uur: QiGong
 • Woensdagochtend 10.20 – 11.20 uur: QiGong met TaiJi voor beginners (Qi-Fullness) zie * hieronder
 • Donderdagavond 19.15 – 20.15 uur: TaiJi en QiGong als warming-up
 • Donderdagavond 20.35 – 21.35 uur: QiGong

* Wat is Qi-fullness?

In deze les verdiepen we ons in QiGong bewegingen uit diverse vormen. Je wordt je bewuster gemaakt van intern voelen en hoe te bewegen. Daarnaast komt TaiJi ook aan bod, dit is voor beginners goed te volgen. Eigenlijk is geen les hetzelfde en kan je ineens iets heel anders voorgeschoteld krijgen wat met Qi te maken heeft. Alles wordt heel specifiek en vooral ook langzaam behandeld. Het is gewoon heel bewust en bijzonder Qi-vol bezig zijn met vooral QiGong en TaiJi.

interesse in een

Workshop?

Ik organiseer in overleg soms ook workshops. Lijkt het je iets? Neem dan contact op om te bespreken wat mogelijk is.

In de lessen

voor de lessen

vergoeding

Een introductieles is 5 euro, een lesblok van 10 lessen is 90,00 euro (vanaf de 2e les in een week is dit 80,00 euro voor de 2e les), eenmalig inschrijven voor 5 euro.

wanneer zijn er

geen lessen in 2018

 • week 9 = voorjaarsvakantie
 • week 14 = Pasen
 • donderdag 10 mei (wk.19)= Hemelvaart
 • week 20+21 = (mei)vakantie
 • week 28 t/m 35 = zomervakantie
 • week 43 = herfstvakantie
 • week 51 t/m 1 = kerstvakantie

De lessen van het lesblok schuiven dan gewoon door.

kort de

belangrijkste cursus-weetjes

 1. Iedereen kan éénmalig een introductieles meedoen: 5 euro.
 2. Het tarief voor de lessen is te voldoen in een blok van 10 lessen. De lessen lopen daarna gewoon door. Je kan altijd beginnen in een al lopend lesblok.
 3. Bij aanmelding in een lesblok wordt er eenmalig inschrijfgeld gevraagd (niet bij de workshops).
 4. Kan je een keer niet, dan is er de mogelijkheid om één van de andere lessen te volgen.
 5. Is het voor JO-qigong-taiji niet mogelijk om les te geven, dan schuift je les gewoon door.
 6. Tijdens de schoolvakanties is er geen les tenzij anders gemeld. Zie hierboven de data.
 7. Kledingadvies: gemakkelijk zittende (sport)kleding met het liefst lange mouwen om je spieren lekker warm te houden. Gemakkelijke (gym)schoenen of, indien het niet te glad is voor je, op sokken.

Het zijn rustige lessen waarbij je je eigen grenzen leert kennen, zowel lichamelijk als geestelijk… Ik heb in de loop der jaren veel geleerd, maar ik ben geen arts of therapeut. Bij eventueel letsel is het vooraf altijd raadzaam om aan hen te vragen of deelname goed voor je is. Uit eigen ervaring weet ik dat heel veel klachten hiermee verholpen kunnen worden, als je maar goed naar je lijf luistert en je grenzen weet. En dat leer je bij TaiJi en QiGong. Ik ben aangesloten bij het Internationale LaoShan Union für Lebenspflege und TCM